Heroes of the Storm (Gamers of Poland)

#1 2008-09-13 09:20:04

Sardauker

Officer

Punktów :   

Raid we wtorek 16 września

We wtorek 16 września zorganizuje raid na Karazhan, odbędzie się tylko i wyłącznie jeżeli będziemy mieli pełny skład. Ja nie uważam PuGów za dobre rozwiązanie i jeżeli nie będzie pełnego składu z GoP to ja rezygnuje i opuszczam raid.

Raid będzie lightowy, zaczniemy o 20:30, zaproszenia do raidu o 20:00. Oznacza to, że o 20:30 powinniśmy walczyć z pierwszymi mobami, ewentualnie zebrać się w środku Kara żeby przedyskutować parę rzeczy. Raid trwać będzie przynajmniej do godziny 22:00, jeżeli będą chętni to dłużej, tak więc zapisując się na raid musicie mieć świadomość, że może zdarzyć się tak, że będziemy umierać przez półtorej godziny. Trzeba się przygotować psychicznie, że jest to raid typu Wipe & Learn, czyli raid dydaktyczny aby zapoznać się z bossem.

Wymagania do raidu:
-zapisanie się na forum, niestety będzie decydować kolejność zgłoszeń oraz klasa i specjalność. Raid ma być zrównoważony tak więc nie może w nim być np. 3x rogue i 2x dps warr.
-należy mieć odpowiednią ilość miksturek leczących / many / poprawiających dps, odpowiednich dla danej klasy i stylu gry
-należy mieć odpowiednie dla danej klasy jedzenie
-ogólna znajomość taktyki na 1 i 2 bossa. Ja przed rozpoczęciem walki powiem jeszcze raz co i jak ale dobrze by było żeby każdy się przygotował.
-Posiadanie addonów: Omen, oRA2 i Dedly Boss Mods. Doszedłem do wniosku że Natur Enemy Cast Bar na naszym poziomie nie jest potrzebny.

jeżeli będą problemy ze zdobyciem czegoś to oczywiście pomogę.

Postaram się zdobyć do tego czasu klucz, ale jeżeli nie uda mi się ta sztuka, będzimy potrzbowali osoby mogącej otworzyć bramę Karazhanu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Proszę zgłaszać chęć wzięcia udziału w następujący sposób:
Imię: Sardauker
Klasa: Rogue
Rola: melee dps

---------------------------------------------------------------------

Osoby zatwierdzone na raid:
1. Main Tank:
2. Off Tank:

3. Main Healer:   Dapdester
4. Off Healer:
5. Raid healer:

6: Melee dps:   Sardauker
7. Melee dps:   Shaokhan
8. Ranged pref Hunter:
9. Ranged pref Warlock:
10. Ranged dps:   Uzgul

---------------------------------------------------------------------
Jeżeli nie skompletujemy składu, raid się nie odbędzie (lub odbędzie się beze mnie).

Dlaczego PuGi są złe?
Kiedy idziemy razem, wiemy że idziemy bez doświadczenia, wiemy że możemy sobie ufać czy to o wybaczanie błędów czy o rozdanie Loot. Człowiek z zewnątrz nie idzie żeby sobie tylko pograć, on chce zdobyć loot, badges czy cokolwiek. Jeżeli widzi że gildia wipuje na 1 bossie zaczyna się denerwować, krzyczeć, wyzywać itd. Poza tym jesteśmy gildia i powinniśmy chodzić razem.

Ostatnio edytowany przez Sardauker (2008-09-14 08:59:06)

#2 2008-09-13 10:17:31

uzgul

Zwykły

Punktów :   

Re: Raid we wtorek 16 września

Imię: Uzgul
Klasa: Mage
Rola: ranged dps

#3 2008-09-13 20:08:13

Dapdester

Zwykły

Punktów :   

Imię: Dapdester
Klasa: Priest
Rola: Healer

Mam klucz

#4 2008-09-14 08:51:05

PRIME

Admin

Punktów :   

Pisze się , ale będziecie na mnie musieli poczekać bo wracam z pracy o 9 tzn tak 5-10 po powinienem byc jakby mnie nie bylo to wezcie kogos innego . Dps

Sup/Assa/Tank

#5 2008-09-16 11:12:11

Doomforge

Zwykły

1523858
Punktów :   

Krótka piłka z mojej strony.

Za dokładnie 2 tygodnie przeprowadzam się do akademika i będę mógł swobodnie grać wieczorami (teraz nie mam takiej możliwości) i chodzić na raidy od niedzieli do czwartku (piątek i sobota to weekend więc granie wieczorami odpada [chyb, że w nocy]).

Informuję Was o tym, gdyż od kilku dni powoli ale stanowczo 'przekształcam' się w tanka. Mam już prawe cały ekwipunek, teraz tylko muszę zdobyć reputacje Exalted w Shattered Sun Offensive,aby kupić kilka rzeczy. Gemy założyłem już prawie na całą zbroje, szukam jeszcze dobrych shoulderów dla tanka. Gdy już tego dokonam będę mógł swobodnie tankować, chodzić na raidy i instancje. Dajcie mi jeszcze kilka dni.

http://www.wowhead.com/?itemset=563
http://www.wowhead.com/?itemset=569
http://www.wowhead.com/?item=34672
http://www.wowhead.com/?item=34680
http://www.wowhead.com/?item=34676

To tylko niektóre itemy jakimi będę dysponował na początku.

Powodzenia na dzisiejszym raidzie.

Ostatnio edytowany przez Doomforge (2008-09-16 11:29:00)

FOR THE HORDE

#6 2008-09-16 11:42:20

Sardauker

Officer

Punktów :   

ok Doom.
Myślę, że można spokojnie dzisiejszy raid odwołać. Bez 2 tanków nie pójdziemy nigdzie.
Mi jeszcze jedna sprawa wyskoczyła, o 20:30 mam się stawić w sklepie mojego brata i pomóc mu w inwentaryzacji. Także ja niestety dzisiaj odpadam.

#7 2008-09-17 07:34:23

PRIME

Admin

Punktów :   

Niestety raid sie nie odbył zrobilismy sobie za to maly turniej PVP którego wygrał Arischcage nagroda bylo 150g i tytuł SARGE PVP

Sup/Assa/Tank

Stopka forum

RSS